lørdag 2. februar 2008

Endelig... GUATEMALA

Antigua, Guatemala

Etter et herlig opphold på solrike Cuba er tiden igjen kommet for slit og strev på skolebenken i Guatemala. Det er litt tidlig å begynne med studier sånn rett etter en kort ferie, og vi er begge enige om at en ikke burde legge en arbeidsdag etter en fridag. Men det er det lite gehør for her i Guatemala, kanskje fordi de ikke helt vet hva en fridag er for noe. Uansett vi ankommer søndag midt på dagen, fortsatt med 50% mindre bagasje en da vi forlot kalde Norge, men vi strutter av lykke helt til Trygve finner ut at Air France ikke har noe kontor på flyplassen i Guatemala. Ganske enkelt fordi de ikke flyr hit. Så det å finne igjen bagasjen og få den hit skulle bli en spennende liten historie, men den får komme en anen gang.
Uansett... med godt mot og mange forventninger, forlater vi Guatemala hovedflyplass "La Aurora" i bilen til vertsfaren vår, som har kommet til flyplassen for å plukke oss opp. Han er en hyggelig kar ved navn Rigoberto, som vi begge likte fra første øyeblikk. Han har heller dårlige engelskunskaper, men det er jo bare en fordel for spansken sin del.


Her er Rigoberto, et arbeidsjern uten like som med øl i hånda og smil om munnen tar fatt på de utroligste utfordringer. Rigo er forøvrig direktør på språkskolen vår, Probigua. Meget bra kar!



Reina glimrer ofte med sine ufattelige kokkeevner


Apropos kokkeevner...her tar Trygve et tortilla-1-2-3 lynkurs a la Guatemala...med greit imponerende resultat! MMmmm...


Nesten hele familien samlet; Fra venstre: Angelita, Max, Martin (to gode sveitsiske venner som reiste hjem i går), Julia, Tor, Cindy og Reina! NB: Fotografen var ikke tilstede da bildet ble tatt...

Andre merkverdige hendelser nylig;


Ingenting er som en god og lang siesta langs den avslappende og "trafikkfrie" landeveien i godt over 80 km/t!!!



Tor viser hvordan en ekte VIKING slikker sol i varmere strøk...

Vil også her benytte sjansen til å sende en god og varm hilsen til Mamma!!!! GID

Mens vi er inne på hilse og savne fronten; Dette er Trygve på skolebenken. Som vanlig studerer han spansk for harde livet, 100% kosentrert og fokusert på dagens gloser.

10 kommentarer:

Jørn Erik sa...

Ojoj, ja dette var spennede saker. Dere så skikkelig hardbanka bandidos ut på det første bildet! Få nå for all del ikke kols... kos og klem!

Anonym sa...

Yo boathas! Ska si det ser digg ut å være dere nå! De sigarene!!!!:), sola som steiker nærmest hull i magen, hærlige folk, konge natur osv! Nyd det fylt ud! Digger dere gutter! Lykke til videre med ditt og datt! Morro å følge med på bloggen!Ü
Slag&Spark fra david

Runar sa...

Hei. synsykt kult med cuba og guatemala og greier. Håper jeg å får gjort noe sånt en gang.

Håper dere har det bare bra hilsen RUNAR

Anonym sa...

Hola Chicos,

¿Que tal Guatemala? Parece que estan disfrutando mucho, y que estan pasando un tiempo bien chevere por allá. Me imagino que pronto hablan español como verdaderos Guatemalteños. Sus fotos estan muy bonitos muchachos. Ya se han empezado a fumar sigarillos (por fin..) y Tor Arne se ha vuelto a una indigena roja. Casi no pude ver quien era el extranjero en esta foto con la familia - muy bien Tor Arne! Veo que tu Trygve esta estudiando como siempre. No te preocupes, Maya también te esta extrañando mucho, pero mucho mucho. Que lindo el amor;-).

Abrazos y besitos a ambos

Anniken

Anonym sa...

Heisann! Jeg kan ikke si jeg er like stø på spansken som Anikken, men regner med dere skjønte det?!?! HJEEELP, Tor Arne, hva har sola gjort med framsida di??? Trøste og bære. Må Herren være med dere (og 50% av baggasjen) videre! Klem fra Siri

Anonym sa...

Oi,sorry Anniken, du heter ikke Anikken!

inaelise sa...

Kuuult! Oppdaga bloggen deres først i dag, men jeg ser fram til å lese mer om deres ville ferd gjennom Sør-Amerika! Glad i dere guttær :)
klem* fra Skottland

Unknown sa...

Trygve!!!
Gamle ørn, takk for sist! Så du har funnet veien til mitt kjæreste Guatemala?? DET syntes jeg du har gjort svært lurt i. Skjekk ut min blogg. Fullspekket av hete tips.;) men Antigua? Det er jo det minst spennende stedet i hele Guate.(men kanskje det estetisk vakreste, men det er en annen sak).

Besøk; lago atitlan(fersvannsdykk, små unik landsbyer,nydelig natur, vulkaner), Monterico(ikke langt fra antigua) Xela(oppsøk quetzal trekkers. De arrangerer mange fine og storslagne turer. I tilegg er dt et veldig fint sted for å gå på språkskole), Livingstone(garifunakultur. drads, trommer og høy bobmarleyfaktor. vittig.)

Kos deg maks i dette vidundelige landet. Er virkelig et fantastisk sted. Dette må dere bare nyte TorogTrygve:)

Hils Pacaja. Fikk aldri vært der. Bittert. Skal være heftig med glødende lav og det hele.

Stor klem, signe marie, en gammel flamme fra tomb ;)

Unknown sa...

Ikke lav, men lavA. hehe.

Anonym sa...

Kjære Trygve
Det var en tøff frosk!!!

Hilsen Daniel