tirsdag 3. juni 2008

Dagens værvarselVil bare først sende en hilsen til Toten og gratulere med finværet. Husk solkrem og lange badebukser!

Her hos oss har vi som dere ser nok vann som stadig faller ned fra himmelen. Man kan jo lure på hvor mye vann det egentlig er plass til der oppe...men navnet "regnskog" er ikke valgt helt uten grunn.
Da vi kom hit lurte vi litt på hvorfor det var tak mellom alle skolebyggene, men det er ikke så vanskelig å skjønne nå. Men selv om det er litt vått, så er det ikke kaldt for det. Dagene går med andre ord med til regning, men også andre skolerelaterte ting som entemologi, politikk, skrivekurs og jordbruksfag. Og regnværet er jo kjærkomment for studentene her, fordi da er det en god grunn til å sitte inne å se på EM i fotball. Litt utrolig er det jo at en gjennomsnittlig Costaricaner vet mer om Norsk fotball enn en Nordmann, eller ihvertfall mer en meg. Spansken går for begge to mye lettere nå en i begynnelsen, og den allerede slitte ordboka får nå vilt seg litt mellom øktene.
Nå skal ikke vi bare være negative, for oppholdsvær er det jo også, og av og til stikker sola frem og da blir det godt og varmt og livet smiler på nytt og elva blir hissig besøkt av badegale studenter.Denne fluesnapperen (Tror det er en gråkappefluesnapper hunn (Myiozetetes granadensis) men er ikke helt sikker) ble også offer for den dryppende værmeldinga...Vi hopper rett på andre nyheter fra det fjerne kontinent:
Om det er bøkene som tiltrekker Trygve eller omvendt er et mysterium for meg, men de ser ihvertfall ut til å være svært gode venner!Her er den tropiske varianten av 17. mai is; "Piña Loca"(crazy ananas) som dere ser bestod av utgravd ananas fylt med vaniljeis, frukt og selvfølgelig parasollen:)
(F.v. bak: Milton og Tor Foran: 2stk annanas)


Trygve gjorde stor suksess og imponerte dommerne med dette fantastiske hoppet. Stilkarakterer: 18,5-19-18,5-19,5-19. Vi gratulerer. Legg også merke til den nye badebuksen som det er blitt investert i, og som bidro til å øke stilkarakteren med 2 poeng


Direkte inne fra labøvelse i plantens anatomi og morfologi med arbeidstittelen: "Jakten på vedrør og silrør".Søndagsutflukt. Tor Arne skildrer: "Vi (Alexis, Carla, Priscilla og jeg) sykler innover i skogen humpende på den ujevne veien med steiner, greiner og røtter liggende hulter i bulter ventende på at ett fall fra gjengen på fire skal bli en realitet. Fallene kommer og vi må tåle å se litt blod, men utferden fortsetter likevel med friskt mot vitende at en elv litt lenger fremme ligger frisk og klar for å ta imot våre svette kropper. Ca. 30 minutter senere ankommer vi herligheten. Vi har krysset to litt mindre elver og nådd målet. Vi hopper i vannet og koser oss, spiser lunsj og tillater oss og glemme alle andre gjøremål som burde vært gjort. Frihetsfølelsen inntar vårt indre, mens jeg kommer på at det finnes en plass som overgår selv dette; å sitte på ei øy hjemme i Vansjø med grill, solnedgang, fiskestang og gode venner:)
Ja, siden vi er kristne begge to syntes vi det var veldig ålreit å treffe andre kristne og sammen be og takke Gud for at han lever og gir oss liv og håp både i dag og i fremtiden! Her er vi samlet hjemme hos en familie i nabolaget som villig åpner hjemmet sitt for det lille kristne felleskapet på skolen.


Over til dagens innslag i den zoologiske verden:Dette er en bille som horer til under familien Skarabider, som blandt annet kjennetegnes ved at de har kraftige bein til å rote og grave i jorda med, og "vifteformete" antenner. Dagens funfact: biller kan fly!


Også må vi selvfølgelig ha med oss denne søte lille gift-frosken, en aldri så liten Dendrobates pumilio.

Her om dagen lærte vi om poding og var deretter ute i felten for å praktisere vår lærdom. La oss se hvordan det gikk:vi varmet opp med en liten "road trip"....


Deretter vandret vi mot de lovede sitron trærne...


Kappet noen håpefulle knopper av "søt-sitron" (fritt oversatt)...


Og podet knoppene på mandarin trær (Mandarina cleopatra).


Derretter kunne vi kose oss og avgi noen smil til fotografen vitende at et skikkelig manns arbeid nå var unnagjort:) (I midten: Den lokale klasse-venninnen Carla.)


Mens vi er inne på praktisk arbeid; her er vi direkte inne fra banan plantasjen hvor vi satte opp noen insektfeller...

Da til slutt er det bare å glede seg over at INSEKTER nå leder med 2 stemmer over fugler på meningsmålinga vår! Vi roper hurra: HURRA!!!

Andre nyheter:
1) Trygve har begynnt å bruke tannkremen Colgate-MaxFresh...
2) Tor storkoser seg ved bordtennisbordet
3) I dette øyeblikk observerer vi at den siste av Trygves tørre sokker henger til tørk...hvor er de andre???

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg fortsetter og rope hurra: HURRA

Anonym sa...

Regn regn øsende regn!
Her har det vært utrolig fint vær i det siste, har blitt brun;) Men nå begynner det å bli kjøligere og windy og overskyet. Jaja, kun 2 hele dager igjen i Ås nå før jeg tar turen over fjellet hjem til haugesund for sommeren, for siste gang. En smule vemodig kjenner jeg..

Kos dere masse videre! Følger spent med:)

Klem Kat

Anonym sa...

Hei! Fin sitrap! Sitter på jord nå og har forståelse for jakten på vedvevet.. Skal forresten til Vansjø i morgen for å se på fangdammer og diverse algeproblemer ved nevnt Innsjø.. Enhver spørreundersøelse har et felt som heter "bryr meg ikke/vet ikke" som alternativ, jfr. undersøkelsen med insekter/fugler....

Hilsen "Caza del plaza", v/ Jane og Edgard

anette&olav sa...

hei tor og trygve =)
fint og gøy å se den man kjenner langt ute i den store verden=)
hvordan kom du dit egentlig??lurer på hvor du får kommet deg til sånne plasser=)=)

hilsen Anette Olav og lille olav (herman)

Jan-Eivind sa...

Heisann!

Det har regna i Norge også nå, i tilfelle dere skulle ha hjemlengsel. VG handla om hvordan menneskekroppen henger sammen.. Ikke rart mr. B. ikke fikk noe særlig fisk. Håper dere nyter den siste tia i Costa Rica. Det er ikke alltid en vet hvor godt en har det før det er forbi!

Guds fred, og peace out!

Runar sa...

hall=)
jeg beklager på det sterkeste at du ikke ble tatt med når jeg nevnte hvem som skreiv innlegg på bloggen min. jeg er utrolig glad for di tilstedeværelse=) også så trivrlig at du og mine kjære søstre ha en slags dialog.

å hvis det er en trøst så regner det her nordpå også=)

snakkes

Anonym sa...

Hei kjære Tor og Tryve!
Siden Broder`n, Runar, ikke har oppdatert sida si på ei stønn syns jeg det var på tide å plage dere litt på deres egen side:-) Jeg ante ikke at dere var ute på sånne fantastiske eventyr. Det er jo helt fantastisk å lesa og se på bilder:-)
Takk for meg, så snakkas vi nok:-)
Å husk bak skyen er himlen alltid blå:-)
God klem fra storesøster Hilde

inaelise sa...

Herlig å lese deres reiseskildringer :) Nesten som å lese brev fra Onkel Reisende Mac!
Apropos (ingenting): Når vender dere nesa hjemover egentlig?
Klem

PS: Aproposen var til deg Tor Arne! ;)

Anonym sa...

Jeg bare lurer på om det at de poder sitron på mandarin har noe å si for smaken? Jeg mener å huske at det ikke betyr så mye på eple og pære, men tomat på potet smaker litt mer potet enn andre tomater...
Var på Oase i helga foresten... det var skikkelig stilig...

Tor Arne sa...

Godt spm...vi fikk jo aldri smakt paa den omtalte sitronen paa mandarin...Apropo Ina Elise saa er estimert ankomst hjemlandet 26. august!

Anonym sa...

Vi her i vårtland redaksjonen ønsker å formidle at selv om det er agurktider i det norske land, så er det påtide å få en oppdatering på Tor og Trygve adventures snart.